Тернопіль

Сторінка. Вебсайт: http://www.times.te.ua/
2010-04-22 23:53

Тернопіль

Майбутнє, якого ми боїмося,
перетворюється в теперішнє,
яке ми не любимо
а потім в минуле,
яке ми обожнюємо.
(Класик)
Бажання зробити щось подібне виникло більше трьох років тому, коли в руки мені попала невелика книжка в зеленій палітурці з фотографіями Тернополя шістдесятих років. Дивне відчуття – ностальгія і бажання потрапити в ті місця і часи, хоч народився я трохи пізніше. Можливо це пов'язано з моїм небайдужим ставленням до шістдесятих (одяг, музика, меблі, автомобілі), а, можливо, з тим, що на фотографіях бачиш знайомі місця дещо іншими – десь дерева ще малі, десь ще вільне місце, а тепер вже стоїть будинок. Більше простору, менше каменю і заліза.
Відтак з'явилось непереборне бажання зробити підбірку фотографій єдиного у світі міста з назвою Тернопіль. Тут те, що зміг зібрати. На цьому сайті немає фотографій сучасного вигляду міста. Адреси, де можна знайти такі фото подано в розділі лінки.
Якось до мене потрапили фотографії довоєнного міста. Багато з того, що на них зображено, я не міг впізнати. Та зовсім недавно видавництво "Джура" випустило у світ книгу Л. Бойцун "Тернопіль у плині літ". Раджу. Величезна кількість цікавих фотографій та історичних фактів. Більшість коментарів до фотографій у розділі "старе місто" взято саме з цього видання.
Якщо у вас раптом виникне бажання поділитись своїми фотографіями або листівками з видами Тернополя минулих років – буду дуже радий. Пишіть.
Хочу подякувати усім моїм друзям і знайомим, які відгукнулись на мій палкий заклик і, незважаючи на свою зайнятість, допомогли мені у пошуках матеріалу.
Особлива подяка фірмі БіттерНет за місце під сонцем.
15.12.2003
 
Пропоную вашій увазі невеликий історичний нарис і трохи поезії про місто. 
10

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.