Природа України

Сторінка. Вебсайт: http://nature.land.kiev.ua
2012-12-16 16:46

Природа України

Портал «Природа України» створений з метою зібрати в одному місці та довести до широкого кола громадськості інформацію щодо природних об’єктів, флори і фауни України. Зокрема і про рідкісні і ті що потребують допомоги види тварин, рослин і рослинних угруповань.
На даний час портал містить 14 сайтів різної тематики:
Розділ Червона книга України. В цьому розділі містяться п’ять сайтів Червоної книги України, видання 1980, 1994, 1996 та 2009 років. Також на сайті є положення про Червону книгу України, склад Національної комісії з питань Червоної книги України, посилання на міжнародні документи щодо охорони рослинного та тваринного світу України, тощо.
Розділ Зелена книга України. Цей розділ містить три сайти Зеленої книги України, видання 1987 р. (монографія під загальною редакцією Ю. Р. Шеляг-Сосонко), 2002 р. (монографія «Ліси» Ю Р Шеляг-Сосонко, П М Устименко, С Ю Попович, Л П Вакаренко) та 2009 р. (офіційний державний документ)
Природно-заповідний фонд - це атлас об’єктів природно-заповідного фонду Украйни який містить 6473 територій або об’єктів заповідного фонду. Представлено назва, категорія, площа, рік створення та місце розташування об’єктів. Також на сайті є Закон України про природно-заповідний фонд.
Лікарські рослини України. На цьому сайті представлена узагальнена інформація про морфо-біологічні та еколого-фітоценотичні особливості 63 видів дикорослих лікарських рослин України. За основу було взято: Мінарченко В.М., Тимченко І.А. Атлас лікарських рослин України (хорологія, ресурси та охорона)., - К,: 2002
Птахи України. Представлена сучасна орнітофауна України, котра налічує 416 видів птахів, з яких 265 регулярно гніздяться на її території. За основу було взято: Г. В. Фесенко, А. А. Бокотей «Птахи фауни України (польовий визначник)» - К, 2002.
Печери України. На сайті міститься інформація на 754 із більше ніж 1800 відомих на Україні печер (назва, глибина, довжина та географічні координати входу). Також представлені топографічні плани деяких великих печер. В додатках є світлини та відео про печери, інше. Інформація взята із відкритих джерел.
Гори України. Тут представлена інформація про 1591 гірську вершину які мають власну назву і вище 300 м. над рівнем моря. Приведено географічні координати гірських вершин та їх висота в Балтійській системі висот.
Джерела Криму. На сайті міститься інформація на 2069 джерел Криму (назва та географічні координати)
8

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.